Hozzávalók:
pulykamell (de lehet csirkemell vagy karaj is)
gépsonka
szeletelt bacon
reszelt sajt (trappista, de füstölt sajttal is finom, sőt keverheted is a kétféle sajtot)
liszt
őrölt bors
só
tojás
A húst szeletekre vágom, kiklopfolom, sózom. A bacont jénaiban, vagy őzgerincformában egymás mellé rakom úgy, hogy kilógjon a tál szélén. A húst lisztbe, sós-borsos tojásba forgatom. Lerakok egy sor húst, megszórom sajttal, majd egy sor gépsonkát és újra sajtot. Addig rétegezem, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A végén ráhajtom a kilógó szalonnaszeleteket. Előmelegített sütőben, fólia alatt majdnem készre sütőm. A sütés vége előtt leveszem a fóliát, és visszateszem a sütőbe, míg a szalonna megpirul. Kiveszem, óvatosan kifordítom az edényből egy tepsire és a másik oldalán is megpirítom a szalonnát. Hidegen, melegen egyaránt finom.
jujj de yool hangzik:):):):):):)
VálaszTörlés