

Karamellás
Hozzávalók:Tésztához:
- 8 tojás
- 20 dkg cukor
- 15 dkg dió
- 10 dkg liszt,
- fél csomag sütőpor
Krémhez:
- 2 csomag karamellás pudingpor
- 4 dl tej
- pici cukor
- 1 Rama kocka
- 20 dkg porcukor
Díszítés:
- csokimáz
Tészta:
A tojás sárgáját és a cukrot 2 evőkanál forró vízzel habosra keverjük.
Aztán beletesszük a darált diót, a lisztet és a sütőport. A felvert tojásfehérjét pedig óvatosan beleforgatjuk. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük és (minő meglepő) megsütjük.
Krém:
A porcukrot és a Ramat habosra keverjük. A pudingporhoz adjuk a cukrot és a tejet, aztán sűrűre főzzük. Hagyjuk egy kicsit hűlni, aztán keverjük össze a habos-cukros Ramaval.
A tésztára rákencézzük a krémet, aztán a csokimázat a tetejére folyatjuk, hogy rácsos legyen.
Tipp:
Csokit törjük szeletekre, pici olajat rá, be a mikróba kb. fél percre. Kiveszed, összekutyulod, aztán ha még darabos, akkor vissza a mikróba megint fél percre. Így nem kell gőz fölött babrálni vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése